Posted inActualitatea

“Eficientizare” marca Viziteu! De ce vrea primarul să mute DITL și Poliția Locală în clădirea SIF, la o chirie cu 30% mai scumpă – Ziarul de Bacău

“Eficientizare” marca Viziteu! De ce vrea primarul să mute DITL și Poliția Locală în clădirea SIF, la o chirie cu 30% mai scumpă – Ziarul de Bacău

Primarul Stanciu-Viziteu a propus mutarea sediului Primăriei Bacău în clădirea SIF, având în vedere că actualul sediu este o clădire cu risc seismic ridicat. Consiliul Local i-a aprobat de altfel demersul. Pe lângă aceasta, edilul a insistat să mute în „clădirea albastră” și alte instituții subordonate, printre care Poliția Locală și Direcția de Impozite și Taxe Locale (DITL). Deși inițial susținea că în acest mod va face o economie la buget, se dovedește că, de fapt, va plăti mai mult decât o face acum.

La insistențele primarului, Consiliul Local a aprobat, după multe discuții, închirierea în etape a clădirii SIF pentru Primăria Bacău. Într-o primă etapă, deja demarată, municipalitatea va închiria 2628 de mp, adică etajele 4,5,6 și 7 ale clădirii. Aici se vor muta angajații din actualul sediu, inclusiv conducerea Primăriei.

În același proiect s-a aprobat ca într-o etapă ulterioară, tot cu acordul Consiliului, Primăria să închirieze restul suprafeței, până la 6000 de mp. Suprafața ar fi necesară pentru a muta alte instituții din subordine, precum Poliția Locală și DITL. În cazul în care s-ar concretiza dorința primarului, municipalitatea ar urma să plătescă chirie 60.000 de euro cu tot cu TVA în fiecare lună.

Chirie cu peste 30% mai scumpă

În cadrul ședințelor de consiliu, Viziteu a explicat că se va face o economie la buget, deoarece în momentul de față, DITL și Poliția Locală plătesc combinat aproape 15.000 de euro pe lună chirie.

Ce a omis să spună însă primarul Bacăului este faptul că, la un calcul simplu, soluția mutării în clădirea SIF a Poliției Locale și DITL este mai scumpă cu 30%. Astfel, Poliția Locală plătește către CONBAC SA o chirie de 32 de lei/mp la cursul euro actual, în timp ce DITL plătește către DEDEMAN o chirie de 31,36 de lei/mp lunar.

 » Citește toată știrea aici…