Posted inActualitatea

Alerta meteo! Cod galben de ninsori și viscol pentru zona montană – Bacau.NET

Alerta meteo! Cod galben de ninsori și viscol pentru zona montană – Bacau.NET

COD GALBEN: Avertizare Meteorologică pentru Zonă Montană

În perioada cuprinsă între 28 noiembrie, ora 10:00, și 29 noiembrie, ora 08:00, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Galben pentru zona montană. Fenomenele vizate includ intensificări ale vântului, viscol și ninsori semnificative cantitativ.

În zonele montane, în special la altitudini de peste 1500 de metri, se prognozează că va ninge, determinând depunerea unui nou strat de zăpadă. Cantitățile de apă vor atinge local valori cuprinse între 20 și 35 de litri pe metru pătrat. Vântul va înregistra intensificări, cu rafale cuprinse între 60 și 75 km/h, iar se vor semnala intervale de viscol, afectând vizibilitatea.

De asemenea, se atenționează cu privire la intensificări ale vântului în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei și în estul Munteniei, cu viteze la rafală în general de 45…50 km/h.

COD PORTOCALIU: Avertizare Meteorologică pentru Carpații Meridionali și de Curbură

În intervalul 28 noiembrie, ora 12:00, până la 28 noiembrie, ora 23:00, este în vigoare o avertizare de Cod Portocaliu pentru Carpații Meridionali și de Curbură. Fenomenele vizate includ viscolul, cu efecte semnificative la altitudini de peste 1700 de metri. Se anticipă intensificări susținute ale vântului, cu rafale cuprinse între 90 și 110 km/h, ninsori abundente și viscol, afectând vizibilitatea ce poate scădea sub 50 de metri.

Comentarii

Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

 » Citește toată știrea aici…